Εταιρία

Η Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες, και πιο πετυχημένες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογική εξέλιξη, η εταιρία μπορεί σήμερα και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα για την παραγωγή ελληνικών παραδοσιακών τυριών, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογική της υπεροχή αλλά και στην εμπειρία 85 χρόνων.  

Η ιστορία της εταιρίας ξεκινάει το 1927, όταν ο Νικόλαος Μπίζιος αρχίζει- εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής- να καλλιεργεί στη Σαμαρίνα, το υψηλότερο χωρίο των Βαλκανίων, το καλύτερο χορτάρι για την τροφή των αιγοπροβάτων. Ως κτηνοτρόφος γνωρίζει καλά τις ανάγκες της σωστής κτηνοτροφίας και έτσι δημιουργεί την πρώτη οικογενειακή μονάδα παραγωγής τυριών, παντρεύοντας το μεράκι του για την κτηνοτροφία με την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων.

Η πορεία της εταιρίας συνεχίζεται στην Ελασσόνα Ολύμπου, όταν το έτος 1946 ο γιός του Γεώργιος μεταφέρει την οικογενειακή παραγωγή σε μια μικρή τυροκομική μονάδα. ‘Εκεί με εφόδια τις γνώσεις και τα βιώματα από την  ζωή του πατέρα του ξεκινά να παράγει Φέτα , Κασέρι  και Κεφαλοτύρι.

Το έτος 1973 τα παιδιά του Ζήσης και Νικόλαος Μπίζιος ιδρύουν την τυροκομική εταιρία με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΜΠΙΖΙΟΥ Ο.Ε».

Το έτος 1997 μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε», η οποία είναι και η σημερινή της μορφή.

Το έτος 2007 ξεκινά δυναμικά την ενασχόληση της με την εταιρία η τέταρτη γενιά της οικογένειας ΜΠΙΖΙΟΥ, η οποία κληρονομεί την σημαντική ιστορία της  με στόχο εκτός από την συνέχιση της διαχρονικής και επιτυχημένης πορείας της, την πρωτοπορία και την επιστημονική εξειδίκευση τόσο στην παραγωγή όσο και στην διοίκηση και ανάπτυξη της εταιρίας σε όλους τους τομείς .

Σήμερα με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ το εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η εταιρία απασχολεί εκπαιδευμένους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (χημικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους- μηχανικούς, τεχνολόγους τροφίμων, κλπ)  οι οποίοι είναι πτυχιούχοι ανώτερων και ανώτατων Σχολών 

Με την υποδομή, το μέγεθος και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η μονάδα έχει κατορθώσει να παράγει μαζικά τόνους τυριών ετησίως καλύπτοντας με συνέπεια τις ανάγκες της αγοράς αλλά πάντοτε με άριστη ποιότητα σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.  Με γνώμονα απαράκλητα την εμπειρία και την παράδοση της οικογένειας, την επιστήμη και την τεχνολογία, η εταιρία παράγει σήμερα το καλύτερο προϊόν. Η επί σειράς ετών πρώτη θέση στην προτίμηση των πελατών της έρχεται να επιβεβαιώσει την καθημερινή προσπάθεια όλων για το σκοπό αυτό.

κατασκευή ιστοσελίδας